Tablete
Informatii despre...
Newsletter

Introdu numele si adresa ta email pentru a primi cele mai noi oferte ale TabletWorld.ro

Numele tau
Adresa email
Nu ai timp? Te cautam noi!

Telefon: 021.318.62.18

Telefon: 021.318.62.19

Daca doriti sa fim noi cei care va contacteaza, folositi facilitatea

Cele mai noi promotii TabletWorld.ro

Home » Stiri » Microsoft introduce Windows 8: Un sistem de operare pentru desktop-uri, laptop-uri ÅŸi ... tablete

Microsoft introduce Windows 8: Un sistem de operare pentru desktop-uri, laptop-uri ÅŸi ... tablete
Miercuri, 22 Iunie 2011 16:47:37

Windows 8 este pe drum şi va arăta total diferit de Windows-ul pe care-l ştim şi iubim astăzi. Acesta a fost mesajul trimis de Microsoft la actuala conferinţă anuală “All Things Digital” (Toate Lucrurile Digitale), ţinută aproape de Los Angeles.

În cadrul conferinţei, Microsoft a prezentat o interfaţă reproiectată radical a Windows-ului: în locul desktop-ului tradiţional cu ferestre, taskbar-ul, meniul Start şi altele, compania din Redmond a proiectat o interfaţă care ne duce cu gândul la Windows Phone 7, sistemul de operare pentru smartphone-uri, plin de icon-uri dinamice (live tiles) prietenoase la atingere.

Microsoft a mai prezentat caracteristicile sistemului de operare Windows 8 la conferinţa Computex din Taiwan.

Compania a postat şi un video care arată unele din noile trăsături. Cel mai notabil, compania declară că sistemul este proiectat nu doar pentru desktop-uri şi laptop-uri, ci şi pentru tablete, de asemenea (ceea ce e logic, datorită butoanelor mari şi prietenoase la atingere, percum şi a stilului vizual). Conform Microsoft, noua interfaţă bazată pe “live tiles” va înlocui mult utilizatul meniu Start.

Anumite surse spun că “Windows 8 va rula aplicaţii standard Windows şi va avea suport pentru perifericele Windows standard.”

Ceea ce este interesant în legătură cu Windows 8 este faptul că reprezintă un nou şi mare pas în procesul de trecere de la PC la un device asemănător cu tableta. Apple se îndreaptă spre a face din Mac OS X un sistem cât mai asemănător cu cel al iPad-ului cu trăsături inspirate din iOS, sistemul de operare mobil de la Apple, deşi se pare că Microsoft face un pas înainte, contopind tableta cu PC-ul. Probabil că va exista o anumită rezistenţă la aceste modificări şi va trebui să aşteptăm şi să vedem cum se comportă noul Windows 8 în practica de zi cu zi.


<< Huawei MediaPad... Mărcile de tablete... >>

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor