Tablete
Informatii despre...
Newsletter

Introdu numele si adresa ta email pentru a primi cele mai noi oferte ale TabletWorld.ro

Numele tau
Adresa email
Nu ai timp? Te cautam noi!

Telefon: 021.318.62.18

Telefon: 021.318.62.19

Daca doriti sa fim noi cei care va contacteaza, folositi facilitatea

Android 3.0 Honeycomb, construit pentru tablete
Android 3.0 este noua versiune a platformei software Android al gigantului Google, optimizată pentru dispozitive mobile cu ecrane de dimensiuni mai mari, în special tablete. Sistemul introduce un design de interfaţă nou-nouÅ£, cu-adevărat virtual ÅŸi cu tentă a€œholograficăa€, dar ÅŸi un model de interacÅ£iune elegant ÅŸi concentrat pe conÅ£inut.

Honeycomb Android

Noua interfaţă utilizator (UI), proiectată de la zero pentru tablete

Android 3.0 este noua versiune a platformei software Android al gigantului Google, optimizată pentru dispozitive mobile cu ecrane de dimensiuni mai mari, în special tablete. Sistemul introduce un design de interfaţă nou-nouÅ£, cu-adevărat virtual ÅŸi cu tentă a€œholograficăa€, dar ÅŸi un model de interacÅ£iune elegant ÅŸi concentrat pe conÅ£inut.

Printre caracteristicile de bază se numără a€“ multitasking redefinit, notificări îmbunătăţite, personalizarea Home screen-urilor, multiple widget-uri, ÅŸi altele a€“ transformând sistemul într-o experienţă vibrantă, tip 3D cu interactivitate profundă.

Aplicaţiile scrise pentru Android 3.0 vor putea utiliza un set extins de obiecte UI (user interface), unelte grafice puternice şi capabilităţi media.

 

Bara sistemului, pentru notificări şi status global (System Bar)

La nivelul sistemului ÅŸi în toate aplicaÅ£iile, utilizatorii pot avea acces rapid la notificări, la stările curente ale sistemului ÅŸi la butoanele primare de navigare într-o Bară de Sistem, diponibilă în partea de jos a ecranului. Bara sistemului este prezentă întotdeauna ÅŸi reprezintă un a€žtouchpointa€ cheie pentru utilizatori, însă în unele cazuri (ex. vizionarea de filme) poate fi, de asemenea, estompată.

Bara de acţiuni, pentru controlul aplicaţiilor (Action Bar)

ÃŽn orice aplicaÅ£ie, utilizatorii pot avea acces la opÅ£iuni contextuale, navigare, widget-uri sau alte tipuri de conÅ£inut într-o Bară de AcÅ£iuni, afiÅŸată în partea de sus a ecranului. Această bară este întotdeauna prezentă atunci când o aplicaÅ£ie este deschisă, iar conÅ£inutul său, temele ÅŸi alte trăsături sunt gestionate de către aplicaÅ£ie ÅŸi nu de sistem. Bara de acÅ£iuni este ÅŸi ea o zonă cheie pentru utilizatori, având în special instrumente de acÅ£iune ÅŸi un meniu de tip a€œdrop-downa€, accesat de utilizatori în mod frecvent.

Ecrane Home customizabile (Home Screens)

Noul Honeycomb vine cu 5 ecrane Home personalizabile, prin care utilizatorii vor putea accesa toate componentele sistemului din orice context. Fiecare ecran oferă o grilă mare, care menţine aranjarea în spaţiu în orice orientare. Utilizatorii pot selecta şi manipula widget-urile, shortcut-urile de aplicaţii şi imaginile de fundal ale ecranelor Home, prin utilizarea unui aspect vizual dedicat. Indicii vizuale şi umbre îmbunătăţesc vizibilitatea atunci când când se ajustează aspectul shortcut-urilor şi a widget-urilor. Pe lângă acestea, fiecare ecran Home oferă un lansator comun pentru accesul la toate aplicaţiile instalate, precum şi o căsuţă de căutare universală pentru căutarea de aplicaţii, contacte, fişiere media, conţinut web etc.

Aplicaţii recente, pentru lucrul multitasking (Recent Apps)

Capacitatea de multitasking reprezintă un avantaj cheie al sistemului Android şi este esenţial în noua platformă, 3.0. La lansarea mai multor aplicaţii, utilizatorii pot accesa lista aplicaţiilor recente din bara de sistem, pentru a vedea task-urile deschise şi pentru a naviga de la o aplicaţie la alta. În sprijinul identificării rapide a task-ului asociat fiecărei aplicaţii, lista arată un instantaneu al stării actuale.

Tastatură reproiectată

Această componentă de bază a sistemului a fost regândită, pentru a face introducerea de text cât mai lejeră, clară şi rapidă pe ecrane cu diagonale mari, gen tablete. Tastele au fost remodelate şi repoziţionate pentru o mai bună direcţionare, adăugându-se şi taste noi, cum este Tab-ul, care să furnizeze o introducere de texte mai îmbunătăţită şi mai eficientă. Utilizatorii pot ţine apăsată orice tastă, pentru a avea acces la meniurile cu caractere speciale şi să comute între modurile de introducere (text/voce) printr-un buton din bara de sistem.

Selectare, copiere şi lipire îmbunătăţite

La inserarea sau vizualizarea textelor, utilizatorii pot selecta rapid un cuvânt apăsând şi glisând un set de săgeţi pe aria de selecţie, atât cât este nevoie, către poziţiile noi. Apoi, din bara de acţiuni se poate selecta opţiunea dorită, cum ar fi copiere, lipire, căutare web etc.

Opţiuni noi de conectivitate

Android 3.0 conţine caracteristici noi de conectivitate, care aduc versatilitate şi utilitate pentru utilizatori. Suportul pentru protocolul de transfer media (Media/Picture Transfer Protocol) ajută utilizatorii să-şi sincronizeze fişierele media cu o cameră foto pe USB sau cu un calculator desktop, fără necesitatea de a monta un dispozitiv de stocare pe USB. De asemenea se pot conecta tastaturi hardware fie prin USB fie prin Bluetooth. Pentru o conectivitate wi-fi îmbunătăţită, noul tip de scanare multiplă reduce timpul de căutare a reţelelor wireless. Tot prin noile mijloace de conectare prin Bluetooth, mai multe device-uri pot partaja conexiunea la reţea a unei tablete cu sistemul Android.

Setul actualizat al aplicaţiilor standard

Platforma Android 3.0 include un set de aplicaţii standard actualizat, proiectat pentru utilizarea pe dispozitive cu ecrane mari, gen tablete. Secţiunile de mai jos evidenţiază unele dintre noile caracteristici ale acestora.

Browser-ul

Browser-ul include noi trăsături care să ajute utilizatorul să navigheze ÅŸi să-ÅŸi organizeze paginile vizitate mult mai eficient. Tab-uri multiple înlocuiesc ferestrele de navigare ÅŸi un nou mod, denumit a€œincognitoa€ permite navigarea anonimă. Marcajele ÅŸi istoria sunt prezentate ÅŸi gestionate într-o vizualizare unificată. Utilizatorii pot alege acum să se conecteze automat pe siturile companiei Google, în browser, cu ajutorul unui cont ÅŸi să-ÅŸi sincronizeze marcajele cu Google Chrome. Tot ca o noutate a fost adăugat mai mult suport multitouch pentru JavaScript ÅŸi plugin-uri. Utilizatorii pot să se bucure de o navigare mai bună pe siturile non-mobile, cu ajutorul zoom-ului îmbunătăţit, a defilării depline, a suportului pentru poziÅ£ionare fixă etc.

Camera foto ÅŸi galeria media

AplicaÅ£ia Camera a fost reproiectată pentru a se bucura de avantajul ecranului mai mare, pentru accesul rapid la expunere, focalizare, blitz, zoom, camera frontală etc. Pentru a permite utilizatorului să capteze scene în moduri noi, sistemul are suport integrat pentru înregistrare video tip a€œfilmare spaÅ£ială (lentă)a€. AplicaÅ£ia Gallery permite utilizatorilor să vizualizeze albume ÅŸi alte colecÅ£ii media în modul full-screen, având acces uÅŸor la miniaturi (thumbnails) ale altor imagini din cadrul colecÅ£iei.

Email

Ca şi contactele, aplicaţia Email utilizează o interfaţă cu aspect pe două coloane, pentru o vizualizare şi organizare cât mai eficientă a mesajelor. Aplicaţia permite selectarea unuia sau a mai multor mesaje, apoi selecţia unei opţiuni din bara de acţiuni, cum ar fi mutarea într-un anume director. Utilizatorii pot sincroniza ataşamente pentru o vizualizare ulterioară şi pot ţine evidenţa mesajelor utilizând un widget de home screen.


Contactele

Aplicaţia Contacts utilizează o nouă interfaţă pe două coloane cu defilare rapidă, care permit organizarea şi localizarea uşoară a contactelor. Aplicaţia oferă formatare îmbunătăţită a numerelor de telefon internaţionale, în timp ce sunt tastate, având la bază ţara şi o librărie cu numerele prefixurilor internaţionale. Informaţiile contactelor sunt afişate într-o interfaţă tip carte de vizită, uşurând mult vizualizarea şi modificarea acestora.

Epilog

Android 3.0 Honeycomb reprezintă, fără nici o îndoială, un sistem de operare dedicat tabletelor. Totul a fost reproiectat pentru tablete, de la ecranele home, notificări, widget-uri şi până la aplicaţii. Tastatura virtuală este una dintre cele mai bune existente, foarte apropiată calitativ de cea a iPad-ului. Aplicaţiile Books şi Market sunt împreună şi au fost optimizate pentru tablete. Lucrul cel mai bun la Honeycomb, care pare să bată iPad-ul este browser-ul. Pare a fi o extensie a Chrome-ului, cu facilităţi excepţionale, cum ar fi utilizarea tab-urilor customizabile. Combinat cu tehnologia multitouch, Android 3.0 este un adevărat competitor pentru alte sisteme software mobile, precum WebOS (HP) sau iOS (Apple).
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor